söndag 28 februari 2010

Fler medaljer

Nu har jag fått två ytterligare medaljer i Ravelympics. Lace luge och Scarf Super-G. Det känns kul att jag hann med två projekt, eftersom jag från början inte trodde att det skulle bli mer än ett.

lördag 27 februari 2010

Påfågelshalsduken klar



Andra Ravelympicsprojektet är klart i god tid innan elden slocknar för den här gången. Halsduken blev ungefär en och en halv meter lång, vilket känns rätt så lagom. Nu känner jag mig redo för nästa köldattack om det kommer någon sådan.

Det känns som att jag börjar vänja mig mer och mer vid spetsmönster. Det här var i och för sig väldigt enkelt men bra träning på omslag och hoptagningar.

torsdag 25 februari 2010

Påfågelshalsduken på gång

Nu när jag har stickat upp ett nystan mäter halsduken ungefär 1 m, och det slog mig att jag inte riktigt har bestämt mig för hur lång den ska bli. Inte för att det spelar så stor roll egentligen. I ett sådant här sammanhang känns det som att det är lika bra att bara sticka på tills det känns lagom.

måndag 22 februari 2010

Nytt Ravelympicsprojekt

Igår kväll påbörjade jag ytterligare ett projekt att delta i Ravelympics med. Egentligen borde man väl med tanke på omständigheterna sticka gigantiska värmande överdrag till tunnelbanans växlar, men det känns inte som en riktigt realistisk plan så jag tänker istället sticka en halsduk i påfågelmönster utav en del av mohairen jag köpte igår på syfestivalen. Grenarna jag anmäler projektet i blir Lace Luge och Scarf Super-G.

söndag 21 februari 2010

Syfestivalen i Älvsjö

Idag har jag varit på Syfestivalen och även Antikmässan i Älvsjö. Trött i fötterna men med mitt garn-stash välbehövligt påfyllt.
Bland annat har jag köpt en härva handfärgad Angoramerino från Stäkets hantverk,


några nystan svart mohair,


och tre fantastiska härvor vinrött entrådigt ullgarn från Ullcentrum på Öland.

lördag 20 februari 2010

Prispallsceremoni!

Hurra! Medaljer! Detta är nog det närmaste priser i en idrottstävling jag någonsin kommer att komma. Tur att även icke-idrottande stickare kan få vara med på ett hörn när idrottseliten visar upp sig.

torsdag 18 februari 2010

Målgång

Så, här kommer då tillslut bilderna på min OS-sjal. Stickad efter mönster i Lena Blidell's Sköna sjalar i entrådigt ullgarn färgat med röd karamellfärg och pärlor.

Det var betydligt enklare än vad jag trodde att det skulle vara att sticka med pärlor och jag hade därför trott att det skulle ta längre tid att få den klar trots att det är en väldigt enkel konstruktion.

Den rosa färgen som garnet har i verkliga livet har inte velat fastna på bild tyvärr. Olika ljussättningar har gett samma resultat så jag har helt enkelt gett upp.

tisdag 16 februari 2010

Snart målgång

Igår kväll, ungefär samtidigt som Charlotte Kalla hämtade hem den första svenska guldmedaljen avslutade jag själva stickningen på mitt ravelympics-projekt.

Nu ligger den och blockas på köksbordet och väntar på att få på sig fransar.

söndag 14 februari 2010

Elden har tänts

Till reprisen av OS-invigningen igår påbörjade jag mitt Ravelympics-projekt med att trä upp pärlorna på garnet.

Under dagen hann jag också sticka en bra bit. Det känns som att jag kommer att bli klar långt innan OS är över för jag hann komma en bra bit under gårdagen. I och för sig blir varven längre och längre ju mer jag stickar, men det känns inte direkt som en utmaning rent tidsmässigt. Måste nog fundera över andra möjliga grenar att ställa upp i också.

Garnet ser helt orange ut på bilderna, men i själva verket är det väldigt rosa. Jag hoppas på att kunna fånga färgen bättre längre fram.

torsdag 11 februari 2010

Att vila sig i form

Det har varit dåligt med stickande under veckan, men det kanske är lika bra. Stillhet är ett bra sätt att undvika skador. Får se till att stretcha ordentligt innan den olympiska elden tänds bara, så jag inte åker på en sträckning i början av OS-stickandet.

måndag 8 februari 2010

Halsduken färdig

I helgen blev jag klar med min gröna spetshalsduk. Köksbordet och en rejäl handduk fick tas i anspråk för blockning. Det är ju inte något "jättespetsigt" mönster men det blir ändå en väldig skillnad på resultatet efter att den spänts upp ordentligt.

Tyvärr räckte inte garnet till någon väldigt lång halsduk. Den blev ca. 130 cm lång bara så att linda den många varv runt halsen känns uteslutet. Får istället fästa ihop den med en brosch. Den hade nog knappast lämpat sig för vintertemperaturer oavsett hur lång den hade blivit med så tunt garn och en massa hål i så det känns inte som att det spelar så stor roll. Kan bli bra framemot vårkanten, om det nu blir någon sådan i år vill säga. Färgen är för övrigt mest realistisk på den andra bilden.

torsdag 4 februari 2010

Halsduk på gång

Sakta men säkert blir halsduken längre och längre. Tunt garn och spetsstickning är inte direkt en kombination för snabbstickning, men jag tror helt klart att det är värt det.