onsdag 21 juli 2010

Stick-terapi firar jubileum

Den trevliga bloggen Stick-terapi fyller ett år vilket firas med garnutlottning. Så alla som ännu inte gjort det, surfa in för ett litet besök.

måndag 19 juli 2010

Tröja med Pippi Långstrump


Motivtröjan jag tidigare bloggat om blev helt klar igår. Förutom motivet på framstycket är det en mycket lättstickad variant med enbart slätstickning förutom i nederkanterna och vid halsringningen där det är några varv rätstickning istället.

Att hitta ett mönster visade sig vara omöjligt, men med hjälp av lite bilder jag hittade på nätet, inklusive en bild av ett korsstygnsbroderi lyckades jag konstruera ett eget mönsterdiagram som i alla fall fungerade någorlunda. Detta placerade jag sedan in på ett basic tröjmönster.

onsdag 14 juli 2010

Motivtröja

Jag har gett mig på att sticka en motivtröja efter mer eller mindre egen-ihop-snickrat diagram. Många trådar blir det att hålla reda på, särskilt för mig som har problem med flerfärgsstickning, men jag tror ändå att det artar sig hyfsat bra. Bild på det färdiga resultatet kommer förhoppningsvis inom kort.

torsdag 8 juli 2010

Överblivet garn blir matchande sockor

Det blev ett halvt nystan över av vardera färg när jag stickade tröja. Så vad gör man då? Ett par matchande sockor kändes som det uppenbara svaret så dessa fick jag ihop igår. Lite av mönstret från tröjans ok har fått vara med. Det här var första gånger jag stickat ett par sockar med flerfärgat mönster och jag måste säga att det var trassligare än vanligt att brottas med två trådar. Det kommer nog inte att ske särskilt ofta i framtiden, för jag är tveksam till om det verkligen är värt mödan.

onsdag 7 juli 2010

Pine tree lace shawl

Jag har börjat på en ny stickning, Pine tree lace shawl i Fame trend-garnet jag fick i garn- och chokladbytet. Jag tror att det kommer att bli bra, men jag har ännu inte kommit så långt att mönstret riktigt har utkristalliserat sig.