tisdag 31 augusti 2010

Pine tree lace

Igår kväll tog jag upp min Pine tree lace ur handarbetskorgen, där den legat ensam och övergiven i flera veckor, och hann sticka ett par mönsterrepetitioner. Jag tycker att det alltid är lite bisarrt att återuppta ett arbete som jag inte rört på ett tag. Det tar lite tid att komma in i det igen och förstå hur jag ska göra och hur mönstret ska tolkas. Tack och lov är det ett relativt lättläst mönster så det är inga större problem att hitta tillbaka till det. I alla fall inte den sektionen jag stickar på nu. Jag har inte ens tittat på hur diagrammet för kantbården ser ut ännu.

söndag 22 augusti 2010

Mönster till pennkjol

Med hjälp av instruktioner från fashion-era.com, har jag idag konstruerat mönster till en pennkjol.

Efter en hel del mätande och ritande, toile-sömnad, diverse ändringar och justeringar så har jag nu en splitter ny kjol som är helt måttanpassad för mig.

Det var en hel del jobb och krävde en god portion tålamod, men resultatet är verkligen mycket bättre än liknande plagg jag sytt efter färdiga mönster vad gäller passformen, och jag tror knappast att det hade varit särskilt mycket mindre jobb med att ändra ett befintligt mönster för att få det att passa riktigt bra.

lördag 21 augusti 2010

Strumpor


Som jag nämnde i det senaste inlägget har jag stickat strumpor på sistone av överblivet garn, och nu när jag har fått igång kameran igen kommer här en bild på dem.

tisdag 17 augusti 2010

Länge sedan sist

Det var alldeles för länge sedan det kom ett nytt inlägg här, men jag har helt enkelt inte varit uppkopplad så mycket under slutet av sommaren. Förhoppningsvis kommer jag att sköta mig bättre en tid framöver.

Sedan sist har jag bland annat stickat några par strumpor av garnet som blev över efter Pippi-tröjan. Dessvärre tyckte kameran att den behövde nya fräscha batterier när jag skulle fotografera dem, så jag har inte någon bild att visa ännu, men det kommer så småningom.