fredag 28 januari 2011

Strumpor från "fel" håll

Igår påbörjade jag för första gången på en strumpa från tån och upp. Det känns och ser helt surrealistiskt ut. Mycket mer märkligt än första gången jag stickade en tröja uppifrån och ner första gången.

torsdag 27 januari 2011

Mera mössa

Jag har uppmärksammat att det är fler än jag som är i behov av värmande huvudplagg och har därför stickat en mössa de senaste dagarna. Den blev klar igår, men eftersom huvudet som den är tänkt att sitta på inte kommer hem förrän imorgon har jag inte fäst trådarna ännu. Med tanke på hur många mössor jag repade upp före jul så känns det som att utmana ödet. Det blir ju mycket lättare att repa upp om trådändarna hänger löst.

torsdag 20 januari 2011

Ibland är det svårt

Ibland är saker som borde vara enkla mycket svåra. Som att låta bli att vrida en stickning på rundstickorna. Eller att hantera ribbstickning. Förmodligen var jag alldeles för ofokuserad i tron att det skulle vara just enkelt. Repa upp och gör om. Repa upp och gör om.

tisdag 11 januari 2011

Inte mycket har hänt

Den senaste veckan ungefär har det hänt mycket lite på handarbetsfronten för min del. Jag håller på att vänja mig vid att jobba igen efter julledigheten och helt enkelt komma tillbaka till verkligheten. Känner mig dock sugen på att prova något nytt. Funderar på att testa hur det egentligen fungerar att sticka sockor från tårna och upp. Det verkar så himla mycket lättare att få till rätt storlek på det sättet, och att vara säker på att garnet räcker hela vägen.

söndag 2 januari 2011

Blockning pågår

Precis innan 2010 tog slut blev jag klar med Pine tree lace shawl som har varit ett pågående projekt ända sedan i somras. Den har ständigt nedprioriterats och flera gånger hamnat längst ner i min handarbetskorg och nästan glömts bort i långa perioder. Nu är den klar i alla fall och kommer snart att vara redo att användas. Med tanke på att vintern är långt ifrån slut så är det nog en verkligt bra sak.

Nästa projekt är redan på stickorna. Jag har påbörjat en Revontuli, som har varit på att-göra-listan en längre tid. Får hoppas att den inte drar ut på tiden riktigt lika länge.

God fortsättning allihopa! Må 2011 behandla er väl!