måndag 31 maj 2010

En kopp garn

Jag har anmält mig till En kopp garn-bytet på stickamera.se och såg att jag fått mejl om vem jag ska skicka till. Med andra ord är det dags att fundera både på kopp och garn som kan passa mottagaren.

måndag 24 maj 2010

Födelsedagspresent

Den mycket uppmärksamme läsaren har på sistone kunnat se projekt dyka upp under pågående för att sedan utan varken kommentarer eller bilder förflyttas till listan över färdiga projekt. Detta har sin förklaring och beror helt enkelt på att de alla är delar av en födelsedagspresent till min lillasyster som fyller år idag. Eftersom nu presenten är öppnad kommer det i både bild och text. Ovan Luna Moth Shawl (Ravelrylänk).

Jag har också stickat strumpor. Saltkråkan av Elina Norros. (Ravelrylänk)

Dessutom en cowl eller fuskpolo. Jag är lite tveksam till den svenska terminologin eftersom jag tycker att den här modellen är lite för vid för att kallas fuskpolo. Modellen är i alla fall Cabled Feather Cowl av Cindy Craig. (Ravelrylänk)
Och så sist och faktiskt även minst ett par halvvantar efter mönstret Garden Trellis Mitts. (Ravelrylänk)
Alla fyra sakerna har en sak gemensamt och det är garnet, som är Nordic Life från Lienes design. Mjukt och trevligt ullgarn som jag köpte på mig en hel massa av på Syfestivalen i vintras.


onsdag 19 maj 2010

Reflektion kring citron

Jag har nu kommit fram till andra ökningsvarvet på citronens tredje del, och den börjar ta form ordentligt. Det känns just nu väldigt oklart hur stor jag kommer att göra den, men jag har gott om garn så jag antar att jag kommer att sticka på tills det känns lagom. I vilket fall som helst är jag just nu ganska säker på att den kommer att bli några sektioner större än vad som anges i mönstret, vilket ju är ganska litet.

På sistone har det ju skapats många citroner i olika färger runt om i landet och några av dessa har begåvats med pärlor i avmaskningskanten vilket jag tycker har blivit väldigt lyckat. Det är en bra bit kvar tills jag ska avsluta min, men pärlor finns helt klart i bakhuvudet. Jag tror att lite glitter kan göra sig bra mot det svarta.

onsdag 5 maj 2010

Nightsong och Citron

Jag har nu kommit lite drygt tre mönsterrepetitioner på min Gail (a.k.a. nightsongs). Det artar sig väl, men det är ett väldigt tunt garn så jag är lite osäker på hur slutresultatet kommer att bli. Det börjar i alla fall kännas som att jag kommit in i mönstret och börjar få flyt i stickningen.

Jag har även påbörjat en Citron i svart mohair, vilket nästan känns lite märkligt efter att ha sett alla färgglada citroner runt om på webben, men jag gillar formen och tror att den kan bli väldigt skön att ha över axlarna. Även om sommaren närmar sig tvivlar jag inte på behovet av något varmt att svepa in sig i. Jag litar inte riktigt på den svenska sommaren.