söndag 27 september 2009


Nu har jag till slut kommit mig för att fotografera den helt färdiga julklappen. Min yngsta lillasyster önskar sig en stickad poncho. Gärna med virkade blommor, något jag tror att hon kom på att hon ville ha när hon fick sin födelsedagspresent som bland annat bestod av ett par vantar med virkade blommor på. I vilket fall som helst är det väldigt roligt att hon uppskattar att få Emmagjorda presenter, och hon är dessutom väldigt lätt för mig att välja garn och modell till eftersom vi har ganska likanande smak. Hoppas att hon blir nöjd med sin julklapp så småningom. Det är ju dock ett tag kvar tills hon får den...

måndag 21 september 2009

Låg aktivitet under helgen

Det har egentligen inte blivit något stickat alls i helgen. Trist, men å andra sidan beror det mest på att jag har haft annat för mig. Förhoppningsvis ska jag komma igång lite mer den här veckan, så att den i det tidigare inlägget omnämnda julklappen kan sluta vara "i princip" klar och börja vara helt klar.

Så här strax före löning är det inte direkt läge att köpa material, men det går ju i alla fall att planera. Dessutom har jag planer på en julklapp som om jag lyckas få till det kommer att gå att göra nästan helt av tygbitar som jag har liggande.

torsdag 17 september 2009

Julklappsbestyr

Okej, det kanske är lite tidigt att börja bekymra sig över julklappar i början av september, men om man planerar att tillverka i princip alla själv och dessutom vet vad som ska göras, varför inte? En av mina småsystrar hade dessutom sin önskan helt klar för sig när jag ringde och gratulerade henne på födelsedagen 1 september. Båda mina yngsta systrar uppskattar verkligen mjuka paket. Det har de egentligen alltid gjort och det är väldigt roligt att de önskar sig att jag ska göra något åt dem. Inte minst för att det innebär att det går att pracka på dem mitt hantverk. Det känns annars som ett ständigt problem. Vad göra med allt som tillverkas? En del saker kan vara roligare att göra än att tillverka och det ställer ju till det ibland. Jag försöker verkligen att begränsa mig till saker som jag vet kommer att komma till användning, men det är inte alltid så lätt.

I vilket fall som helst har jag nu i princip två julklappar färdiga. De väntar bara på att slås in. Lämpligt julklappspapper har jag tydligen missat att införskaffa av någon anledning.

fredag 11 september 2009

So you think you can knit

Har just anmält mig till denna mycket lovande utmaning. Väntar med spänning på Hollywood Week.

Lite lustigt att helt plötsligt bli tvungen att reflektera över vilken typ av stickpersonlighet man är, och egentligen ännu lustigare hur lätt det var att hitta rätt kategori.

Med tanke på all nyttostickning som ligger framför mig inför jul tror och hoppas jag på att detta kan bli ett roligt avbrott. Visst är det kul att sticka och sy julklappar, men det är svårt att inte se det som lite av ett arbete eftersom det har en så tydlig (och inte av mig själv uppsatt) deadline.

Varför blogg?

Då och då dyker det i den virtuella handarbetsvärlden upp behov utav att ha en blogg. För att delta i utmaningar, knit-alongs, swappar m.m. Detta är faktiskt, hur märkligt det än kan tyckas en av anledningarna till att just denna blog nu skapas.

Förhoppningsvis kommer jag också att blogga lite allmänt om mitt pysslande och tråcklande, men den stora poängen som jag ser det med handarbete är ju ändå att utföra det och inte i lika stor utsträckning att skriva om det.

När det gäller sömnad är jag något av en periodare. Detta beror till viss del på att det krävs att jag faktiskt sätter mig ner och bestämmer mig för att sy. Stickar och virkar däremot gör jag ofta framför TV:n på kvällarna vilket bidrar till att min produktion inom garnhantverk oftast är betydligt större.

Jag försöker att tillverka saker som kan komma till användning vilket har som effekt att mina småsystrar och syskonbarn nästan alltid utsätts för mjuka paket vid födelsedagar och jular. Än så länge verkar de inte ha blivit alltför traumatiserade av detta, men förr eller senare anar jag att de kommer att bli hjärtligt trötta på det. Men den dagen den sorgen!