torsdag 29 april 2010

Award

Jag har fått en Award av Novisen handarbetar. Tack så jättemycket! Meningen är att jag ska berätta sju intressanta saker om mig själv och skicka den vidare till sju andra personer. Sju intressanta saker känns som jättemånga, men jag ska göra ett försök i alla fall.

  1. Jag har läst teatervetenskap upp till magisternivå på universitetet.
  2. Jag samlar på porslin. Har en begynnande samling av olika servisdelar designade av Wilhelm Kåge där målsättningen är att jag ska få ihop en representant från alla hans serviser och dekorer. Mycket långsiktigt projekt.
  3. Är sjukt morgontrött och borde sällan vara i närheten av andra före klockan tio. Min livskvalitet har märkbarts höjts av att vi har kopplat timer till kaffebryggaren så att den sätter igång sig själv strax innan jag går upp på morgonen.
  4. Tycks vara rädd för ljusa färger när det gäller kläder till mig själv. Spelar ingen roll om jag är i en tygaffär eller i en klädaffär - jag hamnar ändå vid de svarta mörkgröna eller mörkt vinröda sakerna trots att planen ibland har varit en helt annan.
  5. Tycker mycket om att laga mat och önskar att jag hade mer tid och ork att prova på nya saker. Till vardags blir det mest några få rätter som liksom roterar.
  6. Jag har sju systrar, varav sex är adopterade från Syd-Korea och Kina.
  7. Har de senaste åren utvecklat ett märkligt stort intresse för sport där friidrott är den stora favoriten.
Jag har ju varit lite sen med att uppmärksamma denna Award och nu när jag kikar runt lite kan jag konstatera att de jag skulle vilja ge den till redan har fått den, så jag tror att jag låter den stanna upp här. I alla fall för nu.

söndag 25 april 2010

"Somrig" klänning

Tanken var att jag skulle sy en somrig, lite ljusare klänning som lämpar sig för en lunchtillställning på våren. I tygaffären insåg jag att jag inte ville ha varken pastelligt tyg eller med en massa blommor eller prickar för den delen, så istället kom jag hem med vinröd taft. Och lite svart också för att vara på den säkra sidan. Den är ju ljus i jämförelse med en helt svart klänning, men jag vet inte om man kan beskylla den för att vara särskilt somrig, men det var kanske väl naivt av mig att tro att jag skulle lyckas med det.


Mönstret funkade bra i alla fall. Jag hade gärna sett att det var mer vidd i kjolen, så en annan gång ska jag nog göra annorlunda på den fronten. Överdelen blev jag dock väldigt nöjd med passformen på, då den delen av mönstret kan jag ha nytta av fler gånger. Att fundera ut en annan kjolvariant är ju inte så svårt även med mycket bristfälliga, för att inte säga nästan obefintliga kunskaper, i mönsterkonstruktion.

fredag 23 april 2010

Nightsongs

Det är ganska länge sedan mitt senaste inlägg, och i ärlighetens namn beror det i alla fall delvis på att jag inte har gjort så mycket värt att skriva inlägg om. Det har varit lite mycket annat på kvällarna helt enkelt. I alla fall har jag kommit en liten bit på väg på min Gail (a.k.a. nightsongs). Jag stickar den i entrådigt ullgarn från Ullcentrum på Öland som jag köpte på Syfestivalen senast. Väldigt tunt garn och jag känner inte att jag har riktigt kommit in i diagrammet ännu, men det kommer väl så småningom hoppas jag.

I helgen ska jag ta tag i att sy en klänning inför Valborg. A-varianten av det här mönstret:

Förhoppningsvis hittar jag ett lämpligt tyg på väg hem från jobbet idag, annars har jag stora problem.

söndag 11 april 2010

Förmiddag vid symaskinen

En förmiddag tillbringad framför symaskinen har gett upphov till två linnen. De är båda två baserade på en klänning som jag hade för några år sedan, men som tyvärr mötte ett tragiskt öde i närheten av en tänd cigarett en sen kväll. Eftersom jag trivdes så bra med modellen sprättade jag upp den och gjorde ett mönster av den varför den har kunnat få ett flertal ättlingar. Det här var dock första gången jag har gjort linnen utifrån mönstret, men det blev riktigt lyckat.

Ytterligare en kjol har det också blivit. Denna i ett lite lustigt tyg som består av ett tunt tyg med en massa olika band påsydda.

lördag 10 april 2010

Kjol med volang

Idag har jag sytt en svart kjol med volang. En ganska basic modell sydd av en liten billig stuvbit.

I vanlig ordning är det näst intill omöjligt att få till vettiga foton av svarta saker, så bättre än så här blev det tyvärr inte.

måndag 5 april 2010

Haruni blockad och klar


Efter att ha fått ligga till sig några dagar i väntan på blockning är nu min Haruni helt klar. En skiftning i den underbara härvan från Eva i Stäket börjar av en synnerligen lycklig slump precis i inledningen av kantbården. Mönstret har varit trevligt att följa och garnet har varit mjukt och härligt att sticka med. Föga förvånande är jag mycket nöjd med slutresultatet.

torsdag 1 april 2010

Award

Iwona med bloggen Stick-terapi har förärat mig med denna award. Jag tackar och bugar, men då jag har observerat att många av de bloggar som inspirerar mig mest redan har fått den, inte minst i och med utdelandet på Stick-terapi. Därför väljer jag att inte skicka den vidare till några specifika bloggar utan sänder ut den i den ständigt lika charmstinna stickbloggvärlden.

Jag passar också på att önska alla en glad påsk med tillräckligt mycket ledighet för att hinna med att handarbeta riktigt mycket i det soliga vårvädret.