torsdag 30 september 2010

Mysteriestickning

På bloggen Handarbetskorgen har det i dagarna startats en mysteriestickning i dominoteknik. Jag har velat prova på det ett tag, men det har inte riktigt blivit av och det här känns som ett bra tillfälle.

tisdag 28 september 2010

Knäppt

Insåg tyvärr att knapparna i min nystickade cardigan är för små. De ramlar ur knapphålen. Det är väldigt synd för de var i en så bra röd färg, och jag hade dem redan liggande i min knapplåda. Jag får leta rätt på några nya helt enkelt.

söndag 26 september 2010

Bild på kjol, tomteverkstad och annat

Till slut har jag lyckats ta fram bilden på pennkjolen jag bloggat om tidigare ur kameran. Mycket jag syr är svart och gör sig tyvärr inte så bra på bild. Vad som verkligen inte syns här är att den faktiskt är lite diskret randig. På bild mycket diskret.

Jag har stickat färdigt min röda cardigan och till och med fäst trådar och sytt i knappar. Bild kommer förhoppningsvis om inte alltför lång tid.

Tomteverkstan har kommit igång lite smått för i år. Bilder på julklappar kommer att dyka upp efter jul av goda skäl.

fredag 24 september 2010

Åtgärdat misstag

Igår blev den andra ärmen klar på koftan och jag tog tag i att rätta till knapphålsmisstaget, samt att sy i knapparna. Därmed är det bara att fästa lite trådar som återstår innan den kan betecknas som helt färdig. Det hann jag tyvärr inte riktigt med.

Jag hade min Citron på mig igår och satt och funderade lite på om man inte skulle kunna sticka ett par handledsvärmare som matchar. Det börjar bli den tiden på året då jag på jobbet utsätts för en dörr som öppnas hela tiden och därmed skapar en kyligt drag. Dörren öppnas förvisso året om, men det är inte ett så stort problem under de varmare årstiderna. Jag ska fundera lite på det. Jag tror att jag har ett nystan kvar av garnet jag stickade Citronen i och det borde räcka tycker jag.

tisdag 21 september 2010

Dålig på att blogga

Det har gått alltför lång tid sedan mitt senaste inlägg. Slarvigt. Jag har dock inte varit helt sysslolös sedan sist.

Dels har jag sytt ytterligare en pennkjol. Det är en smått bisarr känsla att sätta på sig ett plagg som är sytt efter ens personliga mått. I normala fall är det nästan alltid någon centimeter hit eller dit som inte är just som det ska vara. För er som inte har testat kan jag varmt rekommendera det. Lite pyssel, ja visst, men klart värt det.

Jag har också påbörjat en kofta till mig själv, och nästan stickat klart den. Första ärmen är bara några varv från att vara klar, och även om jag nog måste sticka om en framkant för att flytta knapphålen lite (jag hade lite otur när jag tänkte i samband med utplaceringen av dem) så är det inte så långt kvar på den.

Planer för julklappar börjar i vissa fall ta form, men i vissa fall är de sorgligt formlösa. Bara drygt tre månader kvar, och jag kommer börja känna mig stressad på riktigt om jag inte kommer igång snart. Dags för tomtenissarna att sätta fart.

söndag 12 september 2010

Och vinnaren är...

Med hjälp av en tärning har jag fått fram en vinnare garnutlottningen. Grattis Monica! Skicka ett mejl med din adress till emmagjord at gmail.com så kommer vinsten med posten.

lördag 11 september 2010

Virknålsfodral no. 2

Igår blev fodralet till mina Boye-virknålar klart. Det har plats för virknålar från storlek 00 till storlek 14. Eftersom det inte är så stor skillnad i tjocklek på dem (förutom själva kroken) så kunde jag göra alla fickorna i samma storlek denna gång.

Det slog mig igår kväll när jag satt och virkade att jag i närmare 25 år har virkat till och från. Det är nästan ett kvarts sekel av bortslarvade virknålar som saknat en lämplig förvaringsplats. En ganska lång tid. Nu gäller det bara att jag ska lära mig att sätta tillbaka dem där de ska vara framöver, men det kanske kan bli projektet för det kommande kvartsseklet.

Idag blir min blogg 1 år gammal och det är sista chansen att vara med i min garnutlottning. Ett klick på bilden högst upp till höger tar dig till inlägget där kommentar kan lämnas för att ha en chans att vinna.

fredag 10 september 2010

Första virknålsfodralet klart


Ett virknålsfodral är färdigvirkat, och syns här först i utrullat och sedan i hoprullat tillstånd. Det knäpps med tre knappar och rymmer totalt 13 virknålar i olika storlekar. Jag har storleksanpassat fickorna som nålarna sitter i genom att gå från halvstolpar till dubbelstolpar när jag gjort dem. Det är ju ganska stor skillnad på en virknål på 2 mm, och en på 12 mm i hur stor plats de tar.


Jag har påbörjat ytterligare ett som jag har tänkt ska rymma mina boye-virknålar. Det kändes som att det var lika bra att låta dem få ett helt eget fodral, inte minst eftersom det skulle behöva bli ett väldigt stort annars, men också för att de är något kortare än de andra.

Mönstret som jag har utgått från hittar man här på Ravelry. Jag har dock anpassat det en del för att det skulle passa just mina virknålsförvaringsbehov.

onsdag 8 september 2010

Virkat virknålsfodral

Igår hittade jag på Ravelry en väldigt smart lösning för virknålsförvaring, som jag påbörjade framför fotbollen igår kväll. Jag gör en lite mindre variant lagom till 15 cm långa virknålar och har inte så mycket kvar. Om resultatet blir så bra som jag tror att det kommer att bli planerar jag att göra ett till mina Boye-virknålar också och eventuellt även ett för strumpstickor.

Ganska länge nu har jag försökt hitta en vettig förvaringslösning för dessa saker, men det slutar alltid med att de hamnar huller om buller i ett pennfack, med resultatet att jag aldrig riktigt vet vad det är jag har och vad det är jag saknar. Förhoppningsvis kommer det här att visa sig vara den ultimata lösningen.

söndag 5 september 2010

Skräddarvirkad förvaring

För några veckor sedan genomförde jag en ordentlig garderobsutrensning, och de t-shirts som rensades ut har klippts i remsor för att användas att virka med. I går tog jag tag i kaoset ovanpå ett av badrumsskåpen. Med några virkade förvaringskorgar som är måttanpassade efter både skåpet de står på och efter det de tänkta att innehålla utnyttjas ytan så att allt det som tidigare låg i en kaotisk hög och ständigt föll ner nu får plats utan problem.

Jag har inte testat att virka med trikåremsor tidigare, och jag måste säga att resultatet blev bättre än vad jag hade väntat mig. Korgarna blev väldigt stabila och håller formen på ett bra sätt, och även om det absolut är lite trögt att virka med tygremsor så var dessa oerhört mycket mer lätthanterliga än remsor av stumt tyg, som jag vill minnas att jag virkat med någon gång för väldigt länge sedan.

lördag 4 september 2010

Jubileumsutlottning


Bloggen fyller snart ett år, och detta vill jag fira med en liten utlottning. Tre nystan ljusblått Nordic life väntar på att få ett nytt hem.

För att ha en chans att vinna, lämna en kommentar till detta inlägg före midnatt på jubileumsdagen, lördag 11 september. Länka gärna om du vill, men det är bara en vinstchans per person som gäller.

Lycka till!

torsdag 2 september 2010

Födelsedagspresent

Igår fyllde min yngsta lillasyster år, och hon fick i vanlig ordning några emmagjorda saker. Hon önskade sig bland annat linnen i enlighet med några små skisser som hon mejlade.

Med ett hyfsat lagom stort t-shirtmönster som grund lyckades jag tillverka dels ett assymetrisk linne i ljusgrön viscose-stretch, och dels ett halterneck-linne i svart bomullsjersey.

Med på önskelistan fanns också halvvantar, svart med inslag av glitter. Nu syns inte det så himla bra på bilden, men de är stickade i våffelmönster.

Tydligen blev hon nöjd och glad för sina presenter, och jag hoppas bara att linnena faktiskt passar. Det kändes som lite av en chansning eftersom jag inte hade någon möjlighet att prova på henne och bara kunde förlita mig på de mått jag fått skickade till mig.